Tõtt öelda olen ka mina aeg-ajalt rahalises kitsikuses olevatele sõpradele ja sugulastele laenanud

Muid soodumusi ei tea olevat. ilma et peaks kartma, et veri liiga vedelaks läheb. Oma igapäeva pereõnne toimimiseks tuleb aga ka Tiinal elukaaslasega teadlikult tööd teha. Nyyd on lugu nii, et viimasel ajal olen ma veel rohkem vasinud. Hambaarstil käisin,ning põletikku hammastes ei ole. Kuna valu on kaootiline ja mõõdukas, siis kõndida saan. Mõnikord on vajalikud täiendavad uuringud, et korduva tromboosi riskifaktoreid hinnata. Käisin siis doonoriks, aga seal öeldi, et enam ei tohi anda verd. Selle haiguse puhul sõltub patsiendi enesetunne palju sellest, kui ulatuslik haigus oli, s.t. Kui Teil puuduvad muud tromboosi soodustavad riskitegurid, siis ravijuhiste kohaselt rutiinselt kõikidele rasedatele hepraiini süsteid enne lennureisi ei tehta. Mõnel inimesel tekivadki kergemini „sinikad“ kui teisel inimesel. Ja veel – arstina hindame ikkagi patsienti, tema kaebusi, uuringute ja vere analüüside tulemusi tervikuna. Probleemide püsimisel  võib perearst suunata Teid ka meie haigla tromboosikabineti vastuvõtule. Seda ilmselt Teie naistearst Teile pakubki. Murelikuks teeb see, et nüüd peale lennureisi lähevad jalad kergelt tööpäeva lõpuks labajala pealt paiste. Kui Teile aga hind üle jõu käib, siis on probleem olemas.

Ladinakeelsete väljendite loend – Vikipeedia

. Nädala pärast on mul plaanis Silmakliinikus väike op. INR on ainult Marevani toimetugevuse hindamiseks ja uute antikoagulntide kasutmisel sh Pradaxa ei peagi seda mõõtma. Kuna tromboos vajab alati kiiremat tegutsemist, seepärast soovitus EMO, mitte perearst. Kõndides paistetus suureneb. Leiti, et mul on geneetiline soodumus saada tromboosi ja rasestumisvastased pillid aitasid sellele kaasa. Aga kindlasti tuleb arvestada, et süvaveeni tromboosi puhul on ikkagi peamised kaebused tugev valu ja jäseme turse ning nendega kaasas käivad erinevad “tunded”. Võib-olla välja arvatud erandjuhud, kus välja tõmbama peab palju hambaid korraga. Arvestama peab sel puhul nii põhjust, miks marevani võetakse, arvestama peab eeldatava ravi pikkusega. Kurtsin seda ka perearstile, aga ta ei pööranud suuremat tähelepanu. Ma arvan, et Soomes saate ka pöörduda mõne haigla EMO-sse, kus tehakse see uuring. Parimaga, dr. Tõtt öelda olen ka mina aeg-ajalt rahalises kitsikuses olevatele sõpradele ja sugulastele laenanud. Rasedana esines ka põlveõndlas sügelust. kas trombid sulgesid väikesed harud või suured harud kopsuarteritest. Võite alustada ujumisest, kus kehakaalu mõju on väiksem; teinekord on abi tugisukkade kandmisest, väga oluline on valida sportimiseks õiged jalatsid. Küsimus on enamasti ravimi hinnas. Aga kaebuste põhjuseks võib-olla hoopis mõni muu lisandunud terviseprobleem, näiteks vererõhu kõikumine jne. Meie „tavaline“ soovitus liikumise osas on „kuni valuni“, mis võib olla väga individuaalne. Kui valu tekib, peate puhkama. Samas tromboosi tõttu ei pea olema voodireziimil.  Nüüd selline mure,  et olen siiski mõni päev teinud mõne suitsu.  Aga mitte Teil, vaid meie haiglate laboritel. Pindmiste veenide haiguste puhul on jalal näha laienenud veresoon või -sooned, need võivad  katsudes olla tihkemad, sõlmelised, ka valusad. Esiteks on arstil patsiendist rohkem vaja teada kui olemasolev jutuke, teiseks ega me analüüse ju läbi Interneti teha ei saa. Vajalik on kanda kompressioonsukka ning kindlasti on näidustatud regulaarne tavapärane liikumine, kuid aktiivsest spordist tuleks esialgu loobuda. Kahte nii erinevat ravimit ei ole õige võrrelda, Zibori toime on kiirem ja toimeaeg lühem, oma veritsuse riskid on mõlemal ravimil. Alates augustist ei ole ta saanud ei Marevani ega Clexani. Viimase kuu jooksul on jalg rohkem turses, tugev kuumav valu kohe, kui hommikul tõusen. Aga kuna kirjeldate, et just viimasel kuul on asi jälle hullemaks läinud, siis oleks ilmselt vajalik ikkagi ultraheli uuring terve jala süvaveenidest. See küll ei puneta ega valuta ega anna andast muud moodi tunda. Hiljuti hakkasin tegelema jooksmisega ja jalgadele tekkisid sinikad. Tere! Vahel kui olen pikalt kõndinud ja seejärel natuke istunud, tekib põlveõndlasse turse või punn. Seepärast me ka soovitame teha aeg-ajalt analüüse sagedamini ja üldjoontes soovitame siiski teha analüüsid ühes ja samas kohas, et marevani ravi oleks kergem juhtida. Sel juhul tuleb küll toitumist hoolikamalt jälgida. Pisut suurenenud veritsusega saab iga hea hambaaarst kenasti hakkama, kui ta on probleemist teadlik. Jalatallal on tunda ka kerget surinat. Kirjelduse järgi võib küll kahtlustada, et Teil on välja kujunenud nn.posttrombootiline sündroom, mis kahjuks võib tekkida ka väga korraliku antikoagulantravi foonil kuni pooltel süvaveeni tromboosiga haigetest. Mind teeb rahutuks INRi erinev suurus erinevates haiglates tehtud analüüsides. Täna öö läbi valutas jalg ka ülevaltpoolt põlve, reis on krambis. Pradaxa ja teiste uute antikogulantidega ei peagi INR mõõtma, sest see ei anna toimetugevuse kohta infot.

Vikerkaar

. Hetkel on ema  hooldusravi  osakonnas kosumas. Õnneks nael ei läinud läbi jala, ainult ots läks sisse.

MAALEHE ARHIIVIST | Mällu maalitud for Ever ja lihtsalt Ita

. „Muud võimalust pole, sest peeglist mööda vaadata ei saa,“ naerab ta. Nüüd on soov uuesti rasestuda. Mis puutub hamba väljatõmbamisse, siis marevani annust sel juhul kindlasti vähendama EI PEA. Juhul, kui see variant osutub liiga kalliks, on kindlasti hea , kui kannate kasvõi nõrgema kompressiooniga sukki. Ka toidulisandite ja vitamiinide kasutamine Marevaniga ravi perioodil ei ole soovitav, eriti tuleks vältida K-vitamiini sisaldavaid preparaate ja toiduaineid. Äkki ongi põhjuseks see pikk lamamine. Mida täpsemalt Te selle venitustunde all mõtlete, on minul ehk pisut raske ette kujutada. Aneemia põhjuste selgitamiseks paluge perearstil suunata mõne tubli sisersti juurde, et selle põhjusi selgitada ja ravi korraldada. Vajadusel saab ju määrata paralleelselt mao kaitseks ravimeid, näiteks prooton-pumba inhibiitoreid. Sellel preparaadil pole tõesti haigekassa soodustust, aga näidustus kodade virvendusarütmiga  insuldi profülaktikaks on täiesti olemas. Selle ravimi kasutamisel ei ole INR analüüsi vaja teha, sest ravimi võtmine analüüsi väärtust  kuidagi ei mõjuta. Kas see on beebibillidega seotud kõrvaltoime, peab natuke pikemalt võtma, et jõuda järeldusele asjade seotusest. Kui jalg läheb rohkem paiste, valige järgmisel korral väiksem koormus jne. Sellest ajast tunnen vasakus sääres pidevat nö. See tähendab, et suitsetaval beebipillide kasutajal on tromboosi tekkeks olemas kaks tõsist riskifaktorit ja seega ka kogurisk kõrgem. Soovitan kuu või paari pärast analüüsi korrata. Vahel harva lööb ka paremas käes paar sõrme nõrgaks ja siis krampi. Eile algas mõõdukas valu parema reie tagaküljel. Teise arsti juurde mind kohe saata ei tahtnud. uus suukaudne antikoagulant. Kas asi võib olla pillidest, kuigi pean tõdema, et käed ja jalad on mitu aastat jahedavõitu pigem olnud, aga mitte nii hullisti kui praegu. Olen võtnud trompaxit umbes kümme või rohkem aastat ja nüüd tekkis veritsust algul mõtlesin, et on tegemist naistehaigusega läbisin kontrolli ja kõik oli korras kuid veritsust jäi. Pärast treeninguid pange jalad natuke kõrgemale puhkeasendisse. Lisaks peaks teadma teie perekondlikku ajalugu tromboosi osas-kas teie vanematel-vanavanematel on esinenud veenitromboosi. Kui Teil endal tromboosi riskitegureid pole ega pole ka perekonnas lähisugulastel tromboosi esinenud, siis võite tarvitada antibeebipille. Nüüd on pigem peavalud ja jalgadele mõned sinakamad kohad juurde tekkinud. Käisin erakliinikus, kus tuleb vist suur raha välja käia.  Ka nendel patsientidel, kellel INR püsib muidu väga stabiilselt terapeutilises vahemikus. Tere! Väga raske on Teile nõu anda, sest kaebused, mida esitata on väga mittespetsiifilised, s.t. Teil on vaja saada tromboosi spetsialistilt korralik konsultatsioon ja otsused ametlikult paberil. Jne.  Kõige parem on, kui saaksite tulla tromboosikabineti arsti vastuvõtule, et siis otsustada ravi aspektide üle. Püsti olles ja liikudes on väga mugav olla. Venoosse tromboosi korral ei ole tegelikult rangeid toitumissoovitusi, süüa tuleb tervislikult ja kindlasti on väga oluline jälgida, et kehakaal ei oleks suur. Aga kõik sõltub näidustusest mille pärast ravimit tarvitate ja kas seda võib teha peab ikkagi otsustama arst, kes teab kogu Teie haiguse kulgu. Jalga lõdvalt hoides ning sääremarja katsudes on see teisest ka palju kõvem. Hiljem valu liikus rohkem tuhara poole. Ka käed surevad öösel viimasel ajal tihti ära, ja jalg kui ühes asendis pikalt olla. Nüüdseks on kõik korras, aga kõik need kolm kuud ma olen pidevalt kartnud trombi, kuna ma ei tea selle kohta just palju. Igal konkreetsel juhul tuleb langetada konkreetne otsus patsiendist sõltuvalt.  Teine asi on muidugi see, et ka Pradaxa kasutamisel võib tüsistusena tekkida verejooks. Jalg on ka ümbermõõdult kogu ulatuses tunduvalt jämedam kui parem jalg. Kui olete aga väga mures, arutage probleem veelkord oma raviarstiga läbi, kindlasti oskab ta Teid rahustada.

Küsi palgakõrgendust või leia kõrgema tasuga töö. Peeter Saadla.Head paranemist soovides, dr. Loen Teie kirjast, et kopsuarteri trombemboolia oli Teil aasta tagasi. Kindlasti on tervitatav, et püüate kehakaalu korrigeerida, sest viimastel aastatel on räägitud palju sellest, et suur kehakaal on iseseisev tromboosi riskifaktor. Seal on võimalus  tellida  täpselt isikliku suuruse järgi. Hoolimata tõhusast intereneti ajastust, ei saa haigust ühe kirja teel diagnoosida, nägemata probleemi tekitavat kehaosa ja inimest  sihipäraselt küsitlemata. Kui olete Lõuna Eestist, siis pöörduge TÜK dr. Olen aastaid olnud ka doonor ja arst, kes mind ravis, ütles, et nüüd, kui ma verevedeldajat enam võtma ei pea, võin jälle doonor olla. Soovitaksin alustada treeningutega siiski tasa ja targu, koormust aeglaselt tõstes. Küsimus marevan ravi kohta menstrueerival naisel, sellest pole kunagi ega kusagil räägitud. Nekrootilise pankreatiidi ajal oli kindlasti näidustatud  tromboosi profülaktika Clexaniga. Tõenäoselt see pole haiguslik,  aga perearsti juurde võib ikka minna oma muret kurtma, hea on teha siis mõni vereanalüüs, näiteks kliiniline veri. Teil peaks ka nagu olema pigem nii, et vaevused taanduvad. Billidega tegin aastase pausi ja nüüd alustasin nende taaskasutamist. Ja terve raseduseaeg süstisin Clexane. Tromboosioht erinevate hormoonide kasutamisel tõuseb, see paraku on nii. Aga kuna pindmiste veenilaiendite olemasolu võib olla üheks tromboosi riskifaktoriks, siis soovitaksin ikkagi Teil oma günekoloogi või perearstiga nõu pidada ja n.ö. Valu ja turse juba kellelgi märkamata ei jää. Kliinilise vere analüüsist ühe näitaja põhjal otsuste tegemine või ka haiguse kahtlustamine ei ole õige ja viib sageli valede järeldusteni. Mul on jalad altpoolt väga paistes, sinakas-lillakad sügelevad ja on valusad. Mul on südameklapid asendatud proteesidega.Kasutan Marevani. Kuni püsib valu ja turse, ei soovitaks ma siiski tugevat koormust ega leili saunas. Nüüd nagu tahaks jälle teha. Uuringu järel kui kinnitub süvaveenitromboosi diagnoos, alustatakse koheselt verd vedeldava raviga

Märkused